Monday, November 15, 2010

NYARIS!!!!

SALAM....hola mia more!!!!

I ade 1 ceritera nih...
Petang semalam, I n CIK MAYA dok relax bermalas malasan dalam bilik masing. Sambil rehat I ditemani lagu dari mr.OPIK, RAPUH..memang layan habis la. Sampai I terlelap dibuai lagu 2.

Tiba tiba.....

Rumah kami diketuk digoncang goncang. Terdengaq teriakan BUKAK PINTU!!!! BUKAK PINTU!!!!!. Rumah nak TERBAKAR nih. Ada api...Hah!!! Mengelabah I bangun, terketar ketar sebab terkezutkan. Adoiiiii sakitnye kepala nih. Bukak je pintu, tengok kat meter box ade wayar joint da burn hangus. Nasib baik lagi api time tue kecik lagi. Diorang sempat padamkan. Memang gabra la I n MAYA. Terus dia called TNB wat report.

Sementara tunggu diorang mai, bergelap n berpanas la kami nih..Nasib la ade angin sepoi sepoi bahasa n gerimis kat luar tue. Dekat pukul 6p.m jugak la baru diorang sampai. Katanya time time hujan nik banyak pulak orang report. Hmmm...tangungjawab tue ENCHEK TNB oiiii. Kenala laksanakan kan???. Sekejap sangat diorang nih repair, hebat la mereka nihh.

TQ ye kepada anda semua yang tolong kami. Kalau x, hmmm xtau la ape akan jadi pada kami. Kata jiran tu, elok elok MAYA putih gebu, dok dalam tue bertukar kaler plak jadi HITAM. Sentap jugak la CIK MAYA tue.hahahha. (sabor erkk YA).


notakaki> masih selamat. ALHAMDULILLAH.

2 comments:

syaEYRA said...

sangat bahaya, sila berhati2 lain kali!

SUNsuffer said...

tu la korang.. kaki tido.. naseb tak jadi pape.. kalo tak.. jadi org minyak le korang.. bley geng ngan mr fuzayme berlakon dalam siri GENG ORG MINYAK.. kekeke