Monday, July 4, 2011

Poor Them.

Assalamualaikum wbt. Selamat pagi dan salam 1Malaysia.

Todays entry I nak share a few pic kebakaran yang berlaku di Pekan Bangi Lama, Bangi. Agak dekat la dengan rumah I nih. Dalam 5minit je kot kalo berkereta. Kalo jalan kaki tue hmmm xtau la kan sebab tak pernah try lagi.

Kejadian kebakaran ni berlaku hari Sabtu lepas I tau pun sebab CIK MAYA yang mesej kebetulan dia nak ke Stesen KTM. I ingat sikit sikit je terbakar nye so memang tak ambik pot la sangat *huhuh sgt la tak concerned*. Semalam I n Azna nak pergi breakfast kat area tuh tengoktengok...mak kau....habis sebaris kedai kedai kat situ. Seingat I la..ada kedai perabot,kedai makan, kedai jahit,kedai gunting rambut....habis punah lillah. Kesian dorang kan. Harap xde la kemalangan jiwa berlaku. Kalo I lah salah seorang mangsa kebakaran tue tak tau la apa perasaan I time tue. Tidakkkkkkkk....xmo pikir...xmo pikir...takot rrrr.


Gambaran tempat kejadian. Habis...takde ape yang tinggal hanya tiang tiang kot yang ada. Tak tau lah dari mana punca kebakaran nih bermula.


Hancur lebur jadi arang...Kesian mereka.

Harap mereka tabah menghadapi ujian dan dugaan tuhan. Setiap kejadian ada hikmah.


notakaki> mencegah lebih baik dari mengubati. Renung renungkan dan selamat beramal.

2 comments:

na said...

pic disnap dr dlm PEN...leh jd mamarazziey r, pasni..

Ash Yqin said...

wahaha...hebat kan??? hanya pkai hanset camera..len kali nk kemana pun kn stanby slr..huhu baru mantap!!!